New Babylon

 

Projectgegevens - Herontwikkeling New Babylon Den Haag

  • New Babylon is ontwikkeld door New Babylon Den Haag bv een joint venture van Fortress en SNS Property Finance.
  • Adviesperiode medio 2009 tot en met 2012
  • Kantoren 55.000 m²
  • Wonen335 appartementen
  • Retail17.000 m²
 

Toelichting

Aad Otting, van 2008 t/m 2015 directeur van C2B, is vanaf mei 2009 t/m oplevering in 2012 van het laatste projectdeel de City Tower en nazorg als contractmanager realisatie toegevoegd aan het projectteam. Op detacheringsbasis in opdracht van Diepenhorst de Vos & Partners.

 

Wat maakt dit project bijzonder

Direct naast het centraal station van Den Haag staat het complex Babylon. Dit Complex bestond uit ca. 15.000 m² BVO winkels en ca. 19.000 m² BVO kantoren. Na meer dan 30 jaar was het Babylon complex toe aan een kwaliteit injectie. Het 'Masterplan Den Haag Nieuw Centraal' van februari 2003 gaf de mogelijkheid voor een complete herontwikkeling van New Babylon.

Bij het ontwikkelen van de plannen voor New Babylon heeft een centrale rol gespeeld dat Babylon open moest worden gebroken. Meyer & van Schooten architecten uit Amsterdam heeft een ontwerp gemaakt dat er voor zorgdraagt dat het van een introvert, gedateerd en gesloten pand is veranderd in een transparant en naar buiten toe gericht modern gebouw. Met als kloppend hart het atrium waar alle verschillende functies bij elkaar komen. Zie ook www.newbabylon.nl.

De appartementen zijn gesitueerd in een woontoren van 140 m¹ en 100 m¹.

De ontwikkeling New Babylon Den Haag is op basis van een Design & Build  contract met Bouw Combinatie New Babylon.

 

Professioneel en bijzonder effectief dat is mijn aanpak.

Wilt u meer weten neem gerust contact met mij op.

Contact